φωτογραφία από serraikanea.gr |
Τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης το καταναλωτικό κοινό αρχίζει να στρέφεται όλο και περισσότερο στα τοπικά προϊόντα
. Προϊόντα υψηλής διαφοροποίησης και διατροφικής αξίας. Ένα από αυτά είναι και οι μπακάλικες πιπεριές που καλλιεργούνται στο νομό Σερρών.
Οι πιπεριές αυτές ήρθαν μαζί με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 οι οποίοι διατηρώντας τον σπόρο έφεραν αυτή
την καλλιέργεια στη χώρα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι το μικρό σχετικά μέγεθος(όχι άνω από 8cm). Καλλιεργούνται σε μικρές σχετικά εκτάσεις στο χωριό του Αγίου Ιωάννη λίγα χιλιόμετρα από την πόλη.
Μπορούν να καταναλωθούν ψητές, τηγανητές, με λάδι ξύδι ή όπως θέλουμε.
Όσον αφορά την καλλιέργεια της δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση σε σχέση με την κλασική πιπεριά για την καλλιέργεια της οποίας θα αναφερθούμε σε μελλοντικό αρθράκι
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου